μεταγραφες σεβιλλης

γιρλαντα πεππα

Η Γουίνι Μαντέλα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας εδώ και πολλά χρόνια και πριν από λίγο καιρό είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο Μίλπαρκ λόγω μόλυνσης που είχε επηρεάσει τα νεφρά της.


μεταγραφες σεβιλλης

ιωαννινα γαστρεντερολογοι

Κατά τη διάρκεια της 27χρονης φυλάκισης του Νέλσον Μαντέλα, η Γουίνι Μαντέλα έκανε τεράστια εκστρατεία για την αποφυλάκισή του και υπερασπίστηκε με σθένος τα δικαιώματα των μαύρων της Νοτίου Αφρικής.


«Με μεγάλη θλίψη ενημερώνουμε το κοινό ότι η Γουίνι Μαντικιζέλα Μαντέλα απεβίωσε στο νοσοκομείο Μίλκπαρκ του Γιοχάνεσμπουργκ σήμερα 2 Απριλίου» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Βίκτορ Ντλαμίνι σε ένα δελτίο τύπου.


Η χαρισματική και αμφιλεγόμενη «πασιονάρια» των παραγκουπόλεων της Νότιας Αφρικής είχε αναδειχθεί σε ηγερία του αγώνα κατά του Απαρτχάιντ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον σύζυγό της όταν εκείνος βρισκόταν στην φυλακή, προτού να κατηγορηθεί για διαφθορά και βασανιστήρια.


Η ζωή της Νομζάμο Γουίνιφρεντ Ζανίουε Μαντικιζέλα συνδέθηκε άρρηκτα με το όνομα του πρώην μαύρου προέδρου της Νότιας Αφρικής, του οποίου υπήρξε σύζυγος επί 38 χρόνια - τα 27 από αυτά εκείνος τα πέρασε στη φυλακή.




Σχόλια