νομοθεσια βικιλεξικο

υλη φυσικης κατευθυνσης γ λυκειου 2016

Ο λόγος για τον Μάθιου Νίμιτς, ο οποίος σε συνέντευξή του στο βαλκανικό πρακτορείο Balkan Insight, κάνει μια αναδρομή στα γεγονότα της τελευταίας 25ετίας, ενθυμούμενος τόσο τις δύσκολες, όσο και τις… αστείες στιγμές της διαπραγμάτευσης, ενώ υπογραμμίζει το πόσο σημαντικό είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση που η συμφωνία των Πρεσπών δεν εγκριθεί τελικά και από τα δύο εμπλεκόμενα μέρη.


νομοθεσια βικιλεξικο

Ενδεικτική είναι η εκτίμησή του ότι σε περίπτωση που η πΓΔΜ απορρίψει τη συμφωνία των Πρεσπών, είτε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, είτε στη Βουλή, ίσως μεσολαβήσουν άλλα 25 χρόνια μέχρι να παρουσιαστεί μια νέα ευκαιρία για την επίλυση του ονοματολογικού.


Εξέφρασε πάντως την ελπίδα του ότι η συμφωνία θα πάρει το «πράσινο φως» και από τις δύο χώρες. Πρόκειται για μία δίκαιη και αξιότιμη λύση, λέει ο Μάθιου Νίμιτς αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών «που ικανοποιεί τα κύρια συμφέροντα και των δύο πλευρών. Εάν δεν εγκριθεί, δεν βλέπω άλλη λύση βραχυπρόθεσμα. Χρειάστηκαν 25 χρόνια προκειμένου να επιτευχθεί αυτή η συμφωνία και μπορεί να χρειαστούν άλλα 25» λέει χαρακτηριστικά.





χωρισ εσενα γραναζι

Σχόλια