βραδια αξημερωτα

μηχανη του χρονου νασιουτζικ

Ο απεσταλμένοι του αμερικάνικου δικτύου που παρακολούθησαν τις εκρήξεις στο Punggye-ri περιγράφουν λεπτομερώς τις στιγμές που προηγήθηκαν και ακολούθησαν της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ.


βραδια αξημερωτα

nox κρανη

Το ταξίδι στο Punggye-ri


Όταν τα συνεργείο έφτασε στο Wonsan, πόλη της Βόρειας Κορέας, το κλίμα ήταν αμήχανο. Οι Αρχές της χώρας δεν επέτρεπαν – αρχικώς – σε Νοτιoκορεάτες δημοσιογράφους να περάσουν τα σύνορα, όμως, το ζήτημα επιλύθηκε και το απόγευμα της Τετάρτης όλα τα μέσα που είχαν λάβει την «πρόσκληση» από τον Κιμ να παρακολουθήσουν την καταστροφή των πυρηνικών εγκαταστάσεων κλήθηκαν να ετοιμαστούν για να μεταβούν στο σημείο.


Επιβιβάστηκαν σε ένα τρένο που θύμιζε άλλες εποχές και ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Αυτό που έκανε εντύπωση στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης είναι πως παρότι ήταν ακόμη νωρίς, όλες οι κουρτίνες του τρένου ήταν κλειστές. "Δεν είχες καμία επαφή με τον έξω κόσμο". Μάλιστα, όταν επιχείρησαν να τις ανοίξουν διατάχθηκαν να τις κλείσουν αμέσως και να μην βιντεοσκοπήσουν τίποτα κατά τη διάρκεια του 12ωρου ταξιδιού.



Σχόλια